ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Experți în viticultură prognozează o recoltă de struguri în 2017 cu 10-15 la sută mai mare decît în anul precedent

12:04 | 26.07.2017 Categorie: Economic

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) prognozează pentru anul curent o recoltă globală de struguri cu 10-15 la sută mai mare decît în 2016. Previziunile au fost anunțate în cadrul prezentării de către ONVV, împreună cu partenerul său strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională și Guvernul Suediei, a trei proiecte în viticultură, informează MOLDPRES.

Ninsoarea de primăvară nu a influenţat negativ asupra creşterii şi dezvoltării viţei-de-vie. Starea fitosanitară a plantaţiilor viticole, în ansamblu, este normală, în majoritatea cazurilor, nu au fost constatate cazuri în care acestea ar fi afectate de principalele boli criptogamice (mana şi făinarea), mai constată Oficiul Național al Viei și Vinului.

Potrivit Biroului Național de Statistică recolta globală de struguri la hectar s-a ridicat în anul 2016 la 615 mii tone, cu 3 la sută peste nivelul din anul precedent. Recolta medie la hectar a fost de 46,9 chintale, comparativ cu 45,6 în anul 2015.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)