ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 27 iulie 2017

08:29 | 27.07.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII 

Grupul de lucru pentru controlul alimentaţiei în instituţiile de învăţămînt preşcolar din municipiul Chișinău s-a convocat şi va întreprinde primul control în instituţii de învăţămînt preşcolar din municipiu.

Ora 9.00, sediul Primăriei Chişinău.

***

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția de Dezvoltare Regională Nord invită instituțiile mass-media la evenimentul de inaugurare a rețelelor de canalizare și a stației de epurare a apelor uzate din orașul Costești, raionul Rîșcani. 

Ora 11.00, Primăria Costești.

***

Ministerul Educației cu sprijinul Proiectului de Asistență Tehnică al Uniunii Europene organizează un Club de presă cu tema ”Învățămîntul profesional tehnic: Ce oportunități oferă astăzi elevilor?”.

Ora 14.00, Centrul de Excelență în Energetică și Electronică, str. Melestiu, 12, fostul Colegiu Politehnic.

***

Membrii Comisiei republicane de evaluare a lucrărilor de bacalaureat la fizică invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Detalii despre situația privind examenul de bacalaureat la fizică”.

Ora 15.00,  Agenţia IPN.

***

Mass-media este invitată la conferința de presă ca re va fi susținută de președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, membri ai Biroului Permanent Național și susținători ai PAS.

Ora 12:30, sediul partidului, str. A. Mateevici, 31.

***

Uniunea Naţională a Veteranilor de Război din Moldova invită la briefingul cu tema: „Atitudinea veteranilor Războiului pentru Independenţă faţă de vizita vicepremierului rus Rogozin şi intenţiile preşedintelui Dodon de a decora separatiştii cu distincţii de stat”. 

Ora 12.00, Agenţia IPN.

***

Uniunea Organizațiilor Invalizilor vor desfășura o masă rotundă pentru liderii asociațiilor obşteşti de nivelurile rural, regional și național cu tema "Incluziunea în acțiune".

Ora 14.00, Asociația “Speranţă și Sănătate”, str. Vasile Lupu, 81/2.

***

Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC în parteneriat cu compania de consulting “Brodsky Uskov Looper Reed & Partners” invită profesioniștii și companiile din domeniul tehnologiilor informaționale la un eveniment dedicat provocărilor din acest mediu de afaceri specific.

Ora 18.00, Centrul de Excelență în domeniul TIC Tekwill, str. Studenților,  9/11.

***

Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei va inaugura o expoziţie de fotografie dedicată construcţiei liniei de cale ferată Bender - Galaţi, celebrînd astfel un important moment aniversar din istoria Căii Ferate a Moldovei. Expoziția este intitulată „Linia de cale ferată Bender (Tighina) – Galaţi 140 de ani de la realizare: 27 iulie – 4 noiembrie 1877”.

Ora 12.00, str. 31 August, 121 A. 

***

Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova invită la deschiderea expoziției jubiliare de artă plastică a artistului Anatol Siliţkii.

Ora 16.00, Centrul Expoziţional Constantin Brâncuşi, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, 3.

***

La Librăria din Centru din Chișinău va avea loc lansarea volumului ”Alertă oranj sau Pe alocuri viscole” de Vitalie Vovc, apărut la Editura Prut.

Ora 18.15, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 126. 

***

În cadrul spaţiului de inovaţii IHUB Chişinău va fi inaugurată expoziţia ”Work in Progress”, realizată de către artistul moldovean Ştefan Eşanu. 

Ora 19.00, str. 31 august, 78.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!