ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de vineri, 28 iulie 2017

08:31 | 28.07.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul Republicii Moldova și Curtea Constituțională organizează ceremonia solemnă cu ocazia Zilei Constituției. În deschiderea evenimentului de onorare a Constituției, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, va rosti un discurs. La eveniment sînt așteptați circa 400 de invitați: înalți demnitari, reprezentanți ai misiunilor diplomatice străine, organizațiilor etnoculturale și mediului academic, oameni de cultură, președinți și judecători ai Curților Constituționale din Germania, Lituania, România și Ucraina.

Ora 10.00, Palatul Republicii, str. M. Cebotari, 16.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va participa la ceremonia oficială de celebrare a Zilei Constituţiei.

Ora 10.00, Palatul Republicii.

***

Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate și Asociația Presei Independente invită jurnaliștii, experții din domeniul media, cercetătorii, bloggerii, reprezentanții societății civile, alte persoane interesate la atelierul ”Identificarea falsurilor media și instrumente de fact-checking”.

Ora 10.00, Sala „Blu Lounge” a hotelului  Radisson Blu Leogrand,  str. Mitropolit Varlaam, 77.

***

Primăria municipiului Chişinău, de comun cu Oficiul Stării Civile va organiza celebrarea nunţilor de aur sau de diamant pentru 24 de cupluri din capitală.

Ora 9.00, oficiul nominalizat,  str. Maria Cebotari, 1.

***

Presa este invitată  la ceremonia de deschidere a Unităţii de Pompieri și Salvatori din Cimişlia, care a fost renovată cu suportul Biroului de Cooperare Militară al Ambasadei SUA în R. Moldova/Programul de Asistenţă Umanitară al Comandamentului Forțelor Armate SUA din Europa. Evenimentul va fi oficializat de către Ambasadorul Statelor Unite James Pettit împreună cu demnitari de rang înalt din Republica Moldova.

Ora 16.00, or. Cimişlia, str. Aguților, 1.

***

Grupul de semnatari ai Petiţiei On-Line „STOP sponsorilor regimului separatist”, adresată Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei Republicii Moldova invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu subiectele:

1. Scopul Petiţiei, aspecte tehnice şi politice. Apelul la unitate, făcut public pe 26 iulie curent;

2. Poziţia semnatarilor Petiţiei fată de programul unilateral al Federaţiei Ruse şi participarea preşedintelui Igor Dodon la "festivităţile" de la Tighina.

Ora 11.00, Agenţia IPN.

***

Heritage International School, prima școală internațională fondată în R. Moldova, invită reprezentanții mass-media la un tur de prezentare înainte de lansarea oficială.

Ora 11.00, Școala Internațională Heritage,  bd. Dacia, 45A.

***

Un grup de mame în comun cu activista civică Domnica Cemortan şi echipa Ask a Mom invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Bebelușii pușcăriei fără copilărie!”.

Ora 10.00, Agenţia IPN.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!