ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Eugen Matveiciuc a cucerit bronzul la turneul de judo din cadrul FOTE

13:02 | 28.07.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Eugen Matveiciuc (81 kg) a urcat ieri pe treapta a treia a podiumului de premiere la Festivalul Olimpic al Tineretului European, care are loc la Gyor (Ungaria), relatează MOLDPRES.

Moldoveanul a cîștigat seria sa după care i-a cedat în semifinală lui Mansur Lorsanov din Federația Rusă, care a devenit campion. În disputa pentru medalia de bronz, Eugen Matveiciuc l-a învins pe Guy Gurevitch (Israel).

Anterior, coechipierul Petru Pelivan (66 kg) s-a învrednicit de medalia de argint, iar în prima zi de concurs, Adil Osmanov (55 kg) s-a situat pe locul cinci. Din lotul național de judo mai fac parte Dan Buzica, Grigore Taban și Ilie Dorofeev. În total, delegația moldovenească este reprezentată la această competiție de 29 de sportivi.

Pînă acum, reprezentanții R. Moldova au participat la 12 ediții ale FOTE, cucerind 8 medalii de aur, 6 de argint și 8 de bronz. Festivalul se va încheia pe 30 iulie.

Anul acesta Eugen Matveicuc a fost premiant la etapele Cupei Europei, desfășurate la Berlin și Ploiești, iar la Kaunas a obținut medalia de bronz la Campionatul European, rezervat juniorilor.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17005847

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!