ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bucureștiul a interzis aeronavei în care se afla vicepremierul rus Rogozin să survoleze spațiul României

15:57 | 28.07.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. România a interzis astăzi survolarea spațiului său aerian pentru avionul în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin, a confirmat, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe din România, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, aeronava s-a învîrtit o perioadă deasupra Ungariei după care s-a îndreptat spre Minsk, pentru realimentare. 

Totodată, ambasadorul rus în Republica Moldova, Farit Muhametșin, a declarat pentru agenția TASS că autoritățile române nu au permis avionului la bordul căruia se află Dmitri Rogozin să survoleze spațiul aerian al României pentru a ajunge la Chișinău.

”Am fost informat că avionul în care se află Dmitri Rogozin, a fost redirecționat și va ateriza la Minsk”, a precizat Muhametșin.

Vicepremierul rus urma să ajungă azi la Chișinău pentru a participa la mai multe evenimente în regiunea transnistreană.

Dmitri Rogozin este unul dintre oficialii ruși care au interdicție de călătorie în Uniunea Europeană.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img17005858

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!