ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a vizitat expoziţia „Viitorul memoriei” dedicată victimelor Holocaustului

18:42 | 28.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a vizitat astăzi expoziţia „Viitorul memoriei”- un vernisaj dedicat memoriei victimelor Holocaustului, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Ministrul de Externe a vizionat mai multe fotografii, materiale video şi publicaţii şi s-a documentat despre însemnătatea acestora și acea perioadă de tristă amintire. Totodată, în cadrul expoziţiei, şeful diplomaţiei moldovene a avut o conversaţie cu Olga Ștefan, curatorul şi iniţiatorul proiectului dat, cu Teodor Candu, vicedirectorul Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, şi Vladimir Us, coordonatorul Asociației Tinerilor Artiști Oberliht, organizaţie care a găzduit expoziţia la Chişinău.

Cu această ocazie, oficialul moldovean a relatat despre colaborarea intensă pe care o are Republica Moldova, în calitatea sa de observator, cu Alianţa Internaţională pentru Memoria Holocaustului şi proiectele derulate cu sprijinul acesteia în ţara noastră. Ministrul a vorbit şi despre aprobarea recentă de către Guvern a Planului de Acţiuni pentru anii 2017-2019 privind implementarea Declaraţiei Parlamentului Republicii Moldova cu privire la acceptarea Raportului final al Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului, prezidată de Elie Wiesel.

img17005867

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!