ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE a condamnat efectuarea testelor balistice de către Republica Populară Democrată Coreeană

09:43 | 30.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova condamnă lansarea unei rachete balistice intercontinentale efectuată de Republica Populară Democrată Coreeană pe data de 28 iulie 2017. Această acțiune, care survine la scurt timp după testul balistic nord coreean din 4 iulie curent, generează o nouă escaladare a tensiunilor din peninsula coreeană şi reprezintă o provocare majoră la adresa păcii la nivel global, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Continuarea unor asemenea acţiuni de către autorităţile nord-coreene constituie o violare a multiplelor rezoluții ale Consiliului de Securitate ONU, inclusiv a Rezoluției 2321 adoptată în noiembrie 2016.

Republica Moldova împărtăşeşte plenar preocupările profunde ale comunității internaționale fată de aceste acțiuni cu efect destabilizator asupra situației de securitate din peninsula coreeană şi regiunile adiacente şi îndeamnă autoritățile de la Phenian să renunțe la politica de înarmare nucleară şi să se reangajeze într-un dialog politic credibil cu comunitatea internațională.

img17005882

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!