ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu reprezentanta UN Women în R. Moldova

16:20 | 31.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut astăzi o întrevedere cu Ulziisuren Jamsran, reprezentanta UN Women în Republica Moldova, a comunicat agenției MOLDPRES Biroul politici de reintegrare.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii pe marginea perspectivelor de elaborare a Planului Naţional de Acţiuni cu privire la implementarea Rezoluţiei 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind rolul femeilor în asigurarea păcii şi securităţii, fiind trecute în revistă şi evoluţiile înregistrate în activitatea grupului de lucru instituit prin Dispoziţia de Guvern nr. 54 din 29 mai curent şi condus de viceprim-ministrul Gheorghe Bălan.

Referindu-se la dosarul transnistrean şi implicarea femeilor pe această dimensiune, vicepremierul a menţionat că procesul de reglementare a conflictului transnistrean este unul complex, iar femeilor, în special, celor implicate în platformele de negocieri şi în activitatea grupurilor de lucru sectoriale le revine un rol esenţial în promovarea abordărilor de conciliere, mediere şi de aplanare a situaţiilor de impas.

La finele întrevederii, Gheorghe Bălan a exprimat gratitudine pentru suportul consistent acordat de UN Women în Republica Moldova şi a exprimat speranţa în menţinerea unei colaborări prodigioase şi pe viitor.