ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu viceministrul Afacerilor Externe al Georgiei

16:50 | 01.08.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. În cadrul unei vizite de lucru la Tbilisi, Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan s-a întîlnit cu David Dondua, viceministru al Afacerilor Externe al Georgiei, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Discuţiile au vizat un spectru larg de subiecte ce țin de relațiile bilaterale moldo-georgiene, situația actuală din cadrul proceselor de negocieri pentru reglementarea conflictelor existente pe teritoriile Republicii Moldova şi Georgiei, aspecte de securitate regională, precum și alte chestiuni de interes comun.

Oficialii au reafirmat pozițiile ferme ale autorităților naționale, care susțin reciproc suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și a Georgiei în frontierele lor internațional recunoscute, pledează pentru soluționarea pașnică, durabilă și definitivă a diferendelor teritoriale, care să conducă la constituirea unor state teritorial reintegrate, funcționale, independente și în care să fie garantată respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.