ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O grădiniţă din UTA Gagauz-Yeri va fi modernizată cu susţinerea Ambasadei Lituaniei

13:48 | 02.08.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Ambasada Lituaniei în R. Moldova va susţine financiar un proiect de modernizare a grădiniţei de copii din satul Avdarma din autonomia găgăuză. O înţelegere în acest sens a fost încheiată la finele lunii iulie între primăria localităţii şi misiunea diplomatică de la Chişinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit viceprimarului satului Avdarma, Igor Guseinov, în cadrul proiectului urmează să fie renovate reţelele sanitare ale instituţiei preşcolare. „Ca urmare vor fi îmbunătăţite şi eficientizate condiţiile sanitar-igienice din grădiniţă, un fapt benefic mai ales pentru copiii cu necesităţi speciale”, a menţionat viceprimarul, citat de avdarma.md.

Totodată, în grădiniţă va fi efectuată o reparaţie capitală, după care aceasta va fi dotată cu echipamente moderne, inclusiv de asigurare cu apă potabilă de calitate.

Proiectul din UTA Gagauz-Yeri, susţinut de Ambasada Lituaniei, urmează să fie realizat pînă la finele lunii octombrie 2017 şi are un buget de peste 100 de mii de lei. Aproape 30 de mii de lei constituie contribuţia Primăriei Avdarma.

Anul trecut, grădiniţa „Sălcioara” din Avdarma a fost reconstruită în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din R. Moldova, implementat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova. Mijloacele alocate de Guvernul României au fost folosite pentru reparația integrală a acoperișului, construcția sălii de sport și dotarea cu echipament sportiv şi mobilier.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17005949

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!