ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va achita peste 190 000 de euro avocaților în două litigii intentate împotriva statului

14:46 | 02.08.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi un proiect de hotărîre, potrivit căruia caselor de avocatură și expertului care vor apăra interesele statului în legătură cu două litigii arbitrare intentate împotriva Republicii Moldova li se va achita un onorariu de peste 190.000 de euro, informează MOLDPRES.

Interesele statului vor fi reprezentate de compania KPMG Advisory SRL (România), compania de avocatură Skadden (Republica Federală Germania) și expertul Tobias Tröger, profesor titular în drept la Institutul de Drept Privat și Afacerilor a Universității Goethe din Frankfurt (Republica Federală Germania). Companiile și expertul contractat vor presta servicii de expertiză în vederea pregătirii către ședința de judecată în arbitraj.

Acțiunile împotriva Republica Moldova la Institutul de Arbitraj de pe lîngă Camera de Comerț din Stockholm (Suedia) au fost înaintate de firmele Evrobalt și Kompozit pentru pretinsa încălcare a dispoziţiilor Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federaţiei Ruse cu privire la promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor. Reclamantul s-a plîns că a făcut o investiție într-o bancă de la Chișinău, ulterior însă Banca Națională a constatat că acesta acţionează concertat cu alţi acţionari și a fost obligat să-și vîndă acţiunile deţinute.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază) 

img17005954

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!