ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va achita în 2017 circa 120 milioane de lei în calitate de cote de membru al organismelor internaționale

15:33 | 02.08.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi lista organismelor internaționale și regionale cărora Republica Moldova urmează să le achite cote de membru sau datorii. Suma ce urmează a fi achitată din bugetul de stat pentru acest an celor 68 de organizații parlamentare, organizații internaționale și ale CSI este de 119,9 milioane de lei, informează MOLDPRES.

Potrivit hotărîrii, cele mai mari sume vor fi achitate Organizației Mondiale a Sănătății, Organizației Internaționale a Muncii, Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură, Consiliului Europei, Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare, parte a grupului Băncii Mondial și Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Onorarea angajamentelor financiare față de organismele internaționale și regionale la care Republica Moldova este parte, constituie un obiectiv important în procesul de promovare a politicii externe și a imaginii pozitive a țării ca partener credibil, precum și în valorificarea potențialului de membru în cadrul structurilor internaționale, menționează Ministerul Finanțelor.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!