ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA sînt gata să ajute Republica Moldova în procesul de realizare a reformei în sectorul de apărare

09:55 | 03.08.2017 Categorie: Societate

Chișinău, 3 aug. /MOLDPRES/. SUA sînt gata să ajute Republica Moldova în procesul de realizare a reformei în sectorul de apărare. O declarație în acest sens a fost făcută ieri de adjunctul comandantului Forțelor Terestre ale SUA în Europa, generalul-maior John Gronski, în cadrul întrevederii cu Comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, informează MOLDPRES.

Oficialii militari au abordat subiecte referitoare la cooperarea bilaterală pe dimensiunea militară, contextul actual de securitate, precum şi alte teme de interes comun. Generalul John Gronski şi-a exprimat speranță că activităţile de instruire comună a militarilor, benefice pentru ambele armate, vor avea continuitate şi se vor derula în cadrul exercițiilor militare bilaterale şi multinaționale.

La rîndul său, generalul Igor Cutie a mulțumit pentru sprijinul constant pe care SUA îl acordă Armatei Naţionale prin diversele programe de asistență şi instruire, cu accent pe pregătirea militarilor în școli specializate în SUA, dotarea cu echipament şi unității de tehnică, precum şi activității şi exerciții desfăşurate în comun de Armata Națională cu Garda Națională a Statului Carolina de Nord.

În cadrul vizitei în Moldova, generalul Gronski a urmărit, la Baza de instruire militară a Armatei Naţionale de la Bulboaca, desfășurarea exercițiului „Dragoon Pioneer”, în cadrul căruia se antrenează peste 140 de militari din subdiviziunile de geniu ale Armatei Naţionale şi ale Gărzii Naţionale din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii.

Adjunctul comandantului Forțelor Terestre ale SUA în Europa, generalul-maior John Gronski, împreună cu o delegație formată din militari ai Gărzii Naţionale din Carolina de Nord, efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 2-3 august curent.

(Reporter V. Rusu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!