ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România are un nou atașat militar în Republica Moldova

13:27 | 03.08.2017 Categorie: Politică

Chișinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, l-a prezentat astăzi conducerii Ministerului Apărării pe noul atașat militar colonelul Cristi-Mitică Ladaniuc. La întrevedere a participat și colonelul Dumitru Neacșu, care și-a încheiat mandatul de atașat militar al României în țara noastră, informează MOLDPRES.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au trecut în revistă stadiul actual al relațiilor bilaterale între Republica Moldova şi România, cu accent pe cooperarea în domeniul apărării, precum şi perspectivele colaborării dintre armatele celor două state, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării al Republicii Moldova.

Cu ocazia încheierii mandatului de atașat militar în Republica Moldova, viceministrul Apărării, Gheorghe Galbură, l-a decorat pe colonelul Neacşu cu medalia „Pentru consolidarea frăției de arme”. Distincția a fost oferită pentru contribuţie meritorie la dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre cele două armate.

Viceministrul Apărării a apreciat prestația colonelului Neacşu în calitate de atașat militar, mulțumindu-i pentru implicare personală în avansarea cooperării pe segmentul apărării. „Guvernul României a avut o contribuţie esenţială la reformarea sistemului naţional de apărare al Republicii Moldova şi a oferit Ministerului Apărării expertiză şi asistență în domenii importante, precum cel al elaborării documentelor strategice, învățămîntului, instruirii militarilor în cadrul exercițiilor bilaterale şi multinaționale. Datorită colonelului Neacşu, cooperarea noastră s-a dezvoltat pe un trend ascendent în ultimii patru ani, fiind identificate acțiuni comune care sînt în beneficiul ambelor armate”, a spus viceministrul Apărării.

(Reporter V. Rusu, editor A. Răileanu)

img17005989

img17005989

img17005989

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!