ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Moldsilva” a lansat cea de-a XIX-a ediţie a concursului „Cel mai bun pădurar”

13:38 | 03.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Silvicultori din R. Moldova vor participa pe parcursul lunii august la tradiţionalul concurs profesional „Cel mai bun pădurar”. La concurs au fost invitaţi să participe şi specialişti din România, comunică MOLDPRES.

Prima etapă a competiţiei pădurarilor se va desfăşura la nivel de ocoale silvice, totalurile fiind făcute la 14 august. Etapa a doua va finaliza la 31 august şi va include probe în cadrul întreprinderilor silvice.

„Participanţii vor trebui să demonstreze cunoştinţe şi priceperi atît teoretice, cît şi practice. Pădurarii vor susţine testări privind studii de caz şi contravenţii silvice, determinarea speciilor de arbori şi arbuşti după seminţe, frunze şi lemn, determinarea speciilor de vînat după urme, recunoaşterea păsărilor după sunete, identificarea bolilor şi dăunătorilor de pădure etc.”, se indică într-un comunicat al Agenţiei „Moldsilva”.

Scopul concursului „Cel mai bun pădurar” constă în stimularea şi valorificarea profesională a silvicultorilor, fortificarea potenţialului celor mai buni specialişti, promovarea celor mai  performante şi eficiente experienţe, precum şi consolidarea statutului ramurii în societate.

Concursul, care a ajuns în acest an la cea de-a 19-a ediţie, este organizat de Agenţia „Moldsilva”, Federaţia Sindicatelor din Silvicultură şi întreprinderile silvice din ţară. Finalul competiţiei, cu anunţarea cîştigătorilor, va avea loc la Glodeni, în luna septembrie, cînd este marcată Ziua Silvicultorului. Organizatorii afirmă că au pregătit cu această ocazie un program interesant nu numai pentru pădurari.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17005991

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!