ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Turciei impune uniforme inculpaților pentru terorism și participare la lovitura de stat

11:19 | 06.08.2017 Categorie: Externe

Ankara, 6 aug. /MOLDPRES/. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a descris sîmbătă ținutele obligatorii pe care le vor purta inculpații pentru participare la lovitura de stat din iulie 2016 și pentru terorism, relatează DPA, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

La ceremonia de inaugurare a unui stadion la Malatya, în estul țării, șeful statului a declarat unei mulțimi de simpatizanți că "de acum, s-a terminat cu prezentarea în îmbrăcăminte după bunul plac": în instanță, deținuții vor fi aduși din arest preventiv în salopete maro pentru presupușii puciști, respectiv pantaloni și jachetă maro pentru suspecții de terorism.

După puciul eșuat de anul trecut, în Turcia au fost arestate peste 50.000 de persoane. Guvernul de la Ankara afirmă că tentativa de lovitură de stat a fost pusă la cale de clericul Fethullah Gulen, care trăiește în Statele Unite. Autoritățile turce consideră că Gulen conduce o organizație teroristă.

După ce unul din inculpați a purtat în instanță un tricou pe care era imprimat "erou", au fost arestate mai multe persoane care purtau tricouri cu acest cuvînt. Ulterior, Erdogan a promis că va impune o uniformă pentru cei judecați pentru infracțiunile menționate, după modelul din închisoarea americană de la Guantanamo, din Cuba.

(Editor M. Jantovan)