ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile israeliene vor închide redacția postului Al-Jazeera

08:15 | 07.08.2017 Categorie: Externe

Ierusalim, 7 aug. /MOLDPRES/. Israelul va închide biroul postului de televiziune qatarez Al-Jazeera, acuzat de autoritățile israeliene că 'incită' la violență, a anunțat Ministerul israelian al Comunicațiilor, informație confirmată și de respectivul post, transmit agențiile AFP și DPA, preluate de AGERPRES și MOLDPRES.

De fapt Israelul acuză de mulți ani postul Al-Jazeera de parțialitate în acoperirea mediatică a conflictului palestinian și că ar alimenta tensiunile legate de locurile sfinte din Ierusalim. Premierul Benjamin Netanyahu a anunțat la sfîrșitul lunii iulie că dorește să expulzeze din Israel redacția Al-Jazeera.

În anunțul de duminică, Ministerului israelian al Comunicațiilor precizează că va anula acreditările jurnaliștilor Al-Jazeera și va sista transmisiunile acestui post în Israel prin cablu și satelit, urmînd de asemenea să-i fie închise birourile redacției din Israel.

Al-Jazeera a confirmat pe Twitter că redacția sa din Israel va fi închisă, precizînd în plus că această decizie a autorităților israeliene va afecta difuzarea emisiunilor postului în limbile arabă și engleză.

Postul Al-Jazeera a fost deja interzis în mai multe țări, precum Egipt, Siria, Irak, EAU și Arabia Saudită, și a fost adesea acuzat că este portavocea grupărilor islamiste, acuzații negate de postul qatarez.

(Editor L. Alcază)

img17006036

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!