ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru agenţi de pază de la „Bercut” vor fi judecați pentru maltratarea unei persoane

10:20 | 07.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 7 aug. /MOLDPRES/. Patru agenţi de pază de la „Bercut-Grup” vor fi judecați pentru maltratarea unei persoane. Procurorii au finalizat urmărirea penală și au expediat astăzi dosarul în instanţa de judecată, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, cazul a avut loc la 17 mai 2016. Atunci, cei patru suspecți s-au deplasat la semnalul de alarmă la o parcare din preajma hotelului ”Naţional” de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt din capitală. Acolo, agenții l-au snopit în bătăi pe un conducător auto, care şi-ar fi parcat automobilul fără a achita taxa de parcare.

Bănuiții i-au aplicat bărbatului spray lacrimogen, l-au lovit cu picioarele și bastoanele. În urma acţiunilor violente, victima s-a ales cu: traumă cranio-cerebrală închisă, fracturi ale coastelor şi ale oaselor nazale, metacarpiene, excoriații la nivelul brațului drept, precum şi alte traumatisme.

Conform procurorilor, victima nu opunea rezistenţă şi nu comitea careva acţiuni ilegale la momentul reținerii, astfel încît aplicarea violenţei de către cei de la „Berkut-Grup” a fost ilegală.

Suspecții vor compărea pe banca acuzaţilor pentru rele tratamente şi vătămarea intenţionată medie a integrităţii corporale a unei persoane. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei patru riscă pînă la opt ani de închisoare.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!