ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nistor Grozavu a preluat interimatul funcției de primar general al capitalei

13:34 | 07.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 7 aug. /MOLDPRES/. Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a preluat interimatul funcției de primar general al municipiului Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, juristul Primăriei capitalei, Valeriu Bogdan, a specificat că „potrivit legislației, după ce primarul mun. Chișinău este suspendat din funcție, în mod automat, interimatul acestuia este preluat de viceprimarul capitalei”. 

La rîndul său, șeful Serviciului de presă al Primăriei mun. Chișinău, Vadim Brînzaniuc, a menționat pentru agenție că Grozavu îndeplinește atribuțiile primarului general al capitalei începînd cu data de 2 august. „În temeiul hotărîrii instanței de judecată, fiind unicul viceprimar, domnul Nistor Grozavu îndeplinește interimatul funcției de primar general al capitalei. Funcția va fi ocupată pînă la pronunțarea unei decizii finale de către instanța de judecată”, a precizat Brînzaniuc.

La finele lunii iulie, Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar general al municipiului Chișinău pînă la emiterea unei sentințe definitive.

Procurorul de caz a declarat atunci că „suspendarea provizorie este necesară întrucît urmează a fi audiați mai mulți martori, care se află în strînsă legătură cu primarul capitalei, astfel că există riscul ca persoanele să fie influențate”.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut la finele lunii mai de ofițerii și procurorii anticorupţie fiind bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată. În prezent, acesta este cercetat în stare de arest la domiciliu.

Totodată, și viceprimarul mun. Chișinău, Nistor Grozavu, are statut de învinuit în dosarul parcărilor cu plată. Acesta a fost eliberat la finele lunii mai din arest la domiciliu fiind cercetat în prezent sub control judiciar.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img17006045

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!