ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Coreea de Nord a exclus participarea la negocieri privind programul său de arme nucleare

16:56 | 07.08.2017 Categorie: Externe

Phenian, 7 aug. /MOLDPRES/. Coreea de Nord a anunțat că nu va negocia 'în niciun caz' programul său de arme nucleare, în contextul în care a acuzat SUA că împing situația la 'extrem', relatează AGERPRES și MOLDPRES cu referire la DPA.

'În niciun caz nu vom pune armele nucleare și rachetele balistice pe masa negocierilor', a declarat ministrul de externe nord-coreean Ri Yong Ho, la Manila, în cadrul celui mai mare forum privind securitatea din Asia.

'Nici nu ne vom abate măcar cu un milimetru de pe drumul de dezvoltare a forțelor nucleare ales de noi înșine, dacă politica ostilă și amenințarea nucleară ale SUA împotriva Coreii de Nord nu vor fi eliminate total', a adăugat el.

Oficialul nord-coreean a acuzat Washingtonul de crearea unei situații în care Coreea de Nord se vede nevoită să se apere, ministrul Ri Yong Ho afirmînd că 'din cauza arbitrariului SUA, situația în Peninsula Coreea avansează spre extrem, pericolul unui conflict fiind în continuă creștere'.

Miniștrii de externe ai principalelor puteri implicate în rezolvarea crizei din Peninsula Coreea sînt prezenți la Manila pentru forumul regional al Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

(Editor L. Alcază)

img17006050

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!