ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi locuitori din stînga Nistrului au fost condamnaţi la închisoare pentru tîlhărie

10:55 | 08.08.2017 Categorie: Social

Chişinău, 8 aug. /MOLDPRES/. Doi locuitori din stînga Nistrului au fost condamnaţi recent la 13 și, respectiv, 14 ani de închisoare pentru tîlhărie în proporţii deosebit de mari, comunică MOLDPRES.

Procuratura Generală a anunțat astăzi că, în luna ianuarie 2015, cei doi au pătruns în locuinţa unui tînăr din satul Boşcana, raionul Criuleni, l-au legat cu funii pe proprietar și au furat 9000 de lei şi tehnică de uz casnic. Ulterior, făptașii au încărcat toate bunurile în maşina victimei, care era parcată în curte, şi au dispărut.

Conform sursei citate, în total, părţii vătămate i-a fost cauzat un prejudiciu de 440 mii lei. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, automobilul cu o parte din bunuri a fost depistat şi restituit victimei.

Unul dintre condamnaţi a fost reţinut peste o lună de la comiterea infracțiunii, celălalt a fost prins în Federaţia Rusă peste aproximativ opt luni de la atac şi extrădat autorităţilor Republicii Moldova.

În cadrul aceluiași dosar, instanţa de judecată a dispus în afară de pedeapsa cu închisoarea și încasarea din contul inculpaţilor în folosul părţii vătămate a unui prejudiciu moral şi material de circa 228 mii lei, precum şi încasarea în beneficiul statului a încă 20 mii lei pentru cheltuieli judiciare. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată conform legii.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)