ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea unei întreprinderi va fi judecată pentru practicarea ilegală a jocurilor de noroc

12:10 | 08.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 8 aug. /MOLDPRES/. Două persoane vor fi judecate pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător, evaziune fiscală și spălare de bani în proporții deosebit de mari în urma practicării jocurilor de noroc. Procurorii au finalizat urmărirea penală și au trimis astăzi cauza penală în instanța de judecată, informează MOLDPRES.

Pe banca acuzaților vor compărea o persoană juridică și administratorul acesteia.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cei doi răufăcători, sub pretextul prestării serviciilor de comunicații electronice prin rețelele cu cablu (call-centru), au amenajat în sectorul Botanica al mun. Chișinău o sală de jocuri de noroc, dotată cu mese speciale, rulete, cărți și fișe. Astfel, jocurile de noroc erau practicate, în mod ilegal, în perioada 2014-2017, prin intermediul sistemelor de comunicaţii electronice de tip internet.

Oamenii legii au constatat că angajații acestei întreprinderi primeau în plic salarii necontabilizate. Totodată, banii obținuți prin venituri ilicite erau utilizați de către administratorul întreprinderii în interese personale. Astfel, în urma acțiunilor ilegale, bugetul public național a fost prejudiciat cu 4,4 mln lei.

La fel, pentru complicitate la comiterea infracțiunii de evaziune fiscală va fi judecat și un fost angajat al persoanei juridice. 

Dacă va fi găsit vinovat, administratorul societății comerciale riscă închisoare pe un termen de pînă la 16 ani, iar persoana juridică - sub formă de lichidare a acesteia.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!