ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Benzina și motorina continuă să se scumpească

13:55 | 08.08.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 8 aug. /MOLDPRES/. Tendința de creștere a prețului la pompă la benzină și motorină se va menține, a treia perioadă consecutiv. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit astăzi, pentru următoarele două săptămîni, prețul plafon de comercializare la cea mai solicitată benzină Premium-95 la nivel de 17.06  lei pentru un litru, față de 16.52 anterior, iar la motorină de 14.77 lei, cu 57 de bani peste nivelul din perioada precedentă, informează MOLDPRES.

Noile prețuri la benzină și motorină vor intra în vigoare la miezul nopții, și vor fi în vigoare cu începere de la 9 august pînă la 23 august. Operatorii nu vor avea dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decît cele stabilite de ANRE.

Prețurile la bursele de la Londra și New York au continuat să scadă în dimineața zilei de 8 august. Un baril de petrol cu furnizarea în luna octombrie se cota la nivelul de 52.14 dolari, la Bursa de la Londra. Prețul la petrolul de marca Brent la Bursa de la New York luni a scăzut de la 52.45 la 51.35 dolari pentru un baril. Experții sînt de părere că evoluția prețului la petrol la bursele internaționale va depinde mult de ședința comitetului tehnic al țărilor producătoare de petrol OPEC, care se desfășoară în capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan) 

img17006062

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!