ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grecia este sufocată de caniculă: temperaturile au ajuns pînă la 42 de grade

13:51 | 08.08.2017 Categorie: Externe

Atena, 8 aug. /MOLDPRES/. Grecia continentală se confruntă marți cu a treia zi consecutivă de caniculă, cu temperaturi de peste 40 grade Celsius în timpul zilei și cu nopți în care mercurul din termometre nu coboară sub 30 de grade Celsius, informează MOLDPRES cu referire la AGERPRES și DPA. 

Cele mai sever afectate regiuni sînt vestul și nord-vestul țării, unde temperaturile ajung la 42 de grade.

Meteorologii prognozează că valul de căldură nu va dispărea înainte de sîmbătă, iar medicii avertizează că în special temperaturile ridicate pe perioada nopții pot fi periculoase pentru sănătate. "Cînd durează mai multe zile, ele pot fi mortale, în special pentru vîrstnici și copii ", a declarat doctorița Eleni Politidou pentru DPA.

În aceste condiții, sfatul de a sta la soare cît mai puțin posibil a fost extins și în cazul turiștilor, chiar și al celor tineri.

Autoritățile locale au pus deja la dispoziție adăposturi spațioase în zonele urbane pe parcursul weekend-ului pentru persoanele care nu beneficiază de aer condiționat în locuințe.

În plus, autoritățile au cerut rezidenților să lase apă animalelor și au lansat avertismente repetate cu privire la riscurile de izbucnire a unor incendii în zona de pădure.

(Editor M. Jantovan)

img17006063

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!