ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mii de persoane au fost evacuate în Germania după descoperirea unei bombe din Al Doilea Război Mondial

15:45 | 08.08.2017 Categorie: Externe

Berlin, 8 aug. /MOLDPRES/. Persoanele care locuiesc la 250 de metri de locul unde a fost descoperită o bombă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial în cursul unei lucrări de construcție în orașul Dusseldorf, capitala și unul dintre cele cinci mari orașe ale landului Renania de Nord - Westfalia, sînt evacuate din cauza procedurii de dezamorsare a explozibilului, comunică DPA, preluată de AGERPRES și MOLDPRES.

Un purtător de cuvînt al poliției a afirmat că ofițeri verifică marți locuințele din zona de excludere pentru a se asigura că niciun locuitor nu se mai află în zonă înainte de începerea operațiunii de dezamorsare a bombei descoperite cu o zi înainte.

Poliția a staționat pentru a supraveghea locul în cursul nopții.

Potrivit consiliului orașului, aproape 2.300 de persoane au fost afectate, în timp ce un purtător de cuvînt a afirmat marți că încă 4.400 au primit ordin să rămînă la domiciliu pînă cînd vor primi recomandări clare.

Aproape 80 de persoane aflate la o casă de îngrijiri au fost transferate în alte unități în cadrul acestei operațiuni de evacuare.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!