ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un conflict cu Coreea de Nord ar fi devastator, avertizează premierul australian

10:21 | 09.08.2017 Categorie: Externe

Canberra, 9 aug. /MOLDPRES/. Premierul australian Malcolm Turnbull a avertizat miercuri că un conflict cu Coreea de Nord ar fi "devastator", într-un context în care tensiunile dintre Washington și Phenian au escaladat, relatează DPA, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Președintele american Donald Trump a declarat marți că va răspunde cu "foc și furie" dacă Phenianul continuă să profereze amenințări, iar nord-coreenii au replicat că au în vedere un atac cu rachetă asupra teritoriului american Guam.

Premierul australian a subliniat în fața presei la Canberra că singurul mod de a trata cu Coreea de Nord este de a aplica "presiune economică maximă" și a salutat noile sancțiuni impuse de Consiliul de Securitate al ONU.

Australia va pune în aplicare sancțiunile, dar este crucial ca Phenianul să revină la o atitudine rațională, a menționat Turnbull.

"Un conflict ar fi devastator. Ar avea consecințe catastrofale. Înțelegem cu toții acest lucru", a adăugat șeful guvernului australian.

La rîndul său, șefa diplomației australiene, Julie Bishop, a apreciat că, deși țara sa nu ar reprezenta o țintă prioritară, este evident că situația "poate degenera într-un conflict mai grav". Ea a făcut apel la toate părțile să renunțe la escaladarea crizei, dar a refuzat să comenteze în legătură cu expresia "foc și furie" folosită de Donald Trump.

(Editor A. Răileanu)

img17006079

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!