ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un poliţist din Orhei va fi cercetat penal pentru viol

10:55 | 09.08.2017 Categorie: Social

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Un angajat din cadrul Inspectoratului de poliţie Orhei va ajunge pe banca acuzaţilor, fiind suspectat de viol şi complicitate la comiterea violului, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, omul legii este suspectat că ar fi fost complice la violul unei minore de 16 ani. Incidentul a avut loc în noaptea de 22 spre 23 iulie, la discoteca din satul Pelivan, cînd doi tineri, care se cunoşteau cu victima, au ademenit-o în automobilul unuia dintre aceştia sub pretextul de a se deplasa acasă. Prin constrîngere psihică şi fizică, aceştia au abuzat sexual minora. Crima s-a produs în prezenţa poliţistului care se afla la volan.

Recent, în procesul urmăririi penale s-a stabilit că victima ar fi fost abuzată sexual şi de către poliţist cu patru zile mai devreme, cînd inspectorul a invitat minora la întîlnire. Sub pretextul că are de examinat o plîngere, acesta a dus fata la Inspectoratul de poliţie din Orhei, unde a violat-o în biroul său de serviciu.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, declaraţiile minorei s-au confirmat, procurorii reţinînd poliţistul preventiv pentru 72 de ore, acestuia fiindu-i incriminate două capete de acuzare: viol şi complicitate la comiterea violului.

Procuratura raionului Orhei continuă acţiunile de urmărire penală, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, inculpaţii riscă pînă la 12 ani de închisoare.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)