ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulţi militari au fost loviţi de un vehicul la Paris

11:29 | 09.08.2017 Categorie: Externe

Paris, 9 aug. /MOLDPRES/. Şase persoane au fost rănite, miercuri, după ce un vehicul a intrat într-un grup de militari, într-o suburbie a Parisului. Primarul suburbiei afirmă că a fost vorba de un atac planificat deoarece vehiculul îi aştepta pe soldaţii, iar la această oră suspectul - care a fugit de la locul faptei - este căutat de către autorităţi, transmite MOLDPRES citînd site-ul news.ro.

Incidentul a avut loc în suburbia Levallois-Perret, în Hauts-de-Seine, în nord-vestul Parisului, iar şase persoane au fost rănite în rîndul militarilor, dintre care doi sînt în stare gravă, a anunţat Prefectura Poliţiei. Aceasta a precizat că viaţa niciunui ofiţer nu este în pericol. Victimele au fost duse la spitalul militar Percy din Clamart.

Militarii ieşeau din cazarmă, în Piaţa Verdun, în jurul orei locale 8.15, cînd au fost loviţi de vehicul, potrivit BFMTV. 

O operaţiune a poliţiei este în curs, iar oamenii legii îl caută în prezent pe suspect, care a fugit de la locul faptei, şi automobilul său, marca BMW.

"Este o agresiune odioasă", a declarat primarul din Levallois-Perret, Patrick Balkany.

Militarii erau desfăşuraţi în cadrul operaţiunii Sentinelle, lansată în ianuarie 2015, după atacul de la Charlie Hebdo. În cadrul operaţiunii, 10.000 de militari, dintre care 3.000 în rezervă, sînt desfăşuraţi pentru teritoriul Franţei.

Primarul din suburbia Parisului Levallois-Perret afirmă că a fost vorba de un atac planificat, deoarece vehiculul îi aştepta pe soldaţi, relatează BFMTV.

"Fără îndoială, a fost un act deliberat, acest vehicul îi aştepta”, a adăugat primarul Patrick Balkany, vorbind de "o agresiune odioasă".

Mai exact, vehiculul staţiona pe contrasens, pe o alee mărginită de imobile, pentru a aştepta ieşirea militarilor din Regimentul 35 de Infanterie.

“BMW-ul a accelerat foarte tare, în momentul în care au ieşit. S-a întîmplat în centrul oraşului. S-a întîmplat foarte repede”, a subliniat edilul. 

(Editor A. Răileanu)

img17006085

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!