ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Funcționari ai Primăriei capitalei vor fi cercetaţi pentru neglijenţă în gestionarea patrimoniului municipal

11:52 | 09.08.2017 Categorie: Social

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Factori de decizie ai Primăriei capitalei vor fi cercetaţi pentru neglijenţă în gestionarea patrimoniului. Procuratura municipiului Chişinău a pornit o cauză penală inițiată în baza circumstanțelor de închiriere de către o organizație neguvernamentală a unui sediu din cadrul grădiniței nr. 50 din capitală, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a comunicat astăzi că administraţia publică locală a alocat 2,2 milioane de lei pentru reparaţia grădiniţei nr.50 din sectorul Rîşcani al capitalei, pentru crearea condiţiilor unei şcoli pentru copiii cu dizabilităţi, iar o organizaţie neguvernamentală, amplasată în incinta respectivei grădiniţe, refuză să elibereze sediul primit în locaţiune în baza unui contract încheiat cu Primăria încă în anul 2001.

Pentru a verifica toate circumstanţele cazului, Procuratura a iniţiat un proces penal, investigaţiile relevînd că, deşi, încă pe 3 ianuarie 2012 expirase termenul contractului de locaţiune, nici pînă în prezent, factorii de decizie ai Primăriei capitalei nu au făcut nimic pentru a elibera spaţiului ocupat ilegal de Fundaţia „Ecoul Cernobîlului”.

În urma intervenţiei, administraţia publică locală şi-a revendicat, la începutul acestei săptămîni, drepturile asupra imobilului, Fundaţiei fiindu-i acordat termen pentru ridicarea bunurilor.

În procesul investigaţiilor s-a mai stabilit că, în anul 1997, Fundaţia „Ecoul Cernobîlului” a mai primit în locaţiune de la Primărie un spaţiu nelocativ cu o suprafaţă totală de 175 m.p. pe str. Florilor din sectorul Rîşcani pentru amplasarea oficiului. Peste cinci ani, preşedinta Fundaţiei a privatizat încăperea, pe care, în anul 2010 a donat-o fiului său.

Procurorii continuă investigațiile pentru a stabili toate circumstanțele acestui caz.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)