ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grupul francez Diam International vrea să deschidă o fabrică de producere în R. Moldova

12:48 | 09.08.2017 Categorie: Economic

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Grupul francez Diam International intenționează să deschidă în Republica Moldova o fabrică de producere a elementelor de design publicitar utilizat de rețelele de magazine pentru promovarea mărfurilor comercializate. Anunțul a fost făcut astăzi de directorul general al Grupului, Benjamin Bullmer, în cadrul întrevederii cu vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, informează MOLDPRES.

În urma examinării oportunităților oferite de statele din regiune, conducerea Grupului Diam International a identificat Republica Moldova drept stat cu cele mai atractive oportunități de investiții din regiune, cu un potențial de dezvoltare în viitor. ”Mai mult, Republica Moldova este pentru moment unica țară care oferă posibilități de comerț liber atît cu piața comunitară, cît și cu cea din spațiul CSI, lucru foarte important pentru Grupul nostru de companii”, a menționat Benjamin Bullmer.

Proiectul prevede construcția unei fabrici cu circa 100 de locuri noi de muncă, iar instruirea noilor angajați să fie efectuată la una din fabricile Grupului amplasată în Turcia. În prezent, Diam International are 25 de locații de producere în 21 de state ale lumii, la care activează peste 2000 de angajați.

Vicepremierul Octavian Calmîc a salutat decizia Grupului Diam International de a veni cu investiții în Republica Moldova. El a menționat că, pe parcursul ultimului an, Guvernul de la Chișinău a implementat un șir de programe și strategii în vederea creării unui climat investițional atractiv pentru mediul de afaceri, inclusiv prin reducerea numărului organelor de control, stabilirea unor facilități vamale și fiscale pentru investitorii străini care activează în zonele economice libere sau parcurile industriale, reducerea numărului actelor permisive.

”Prin semnarea acordurilor de liber schimb cu Uniunea Europeană și Comunitatea Statelor Independente, Republica Moldova a devenit un pod de legătură dintre Vest și Est, lucru care facilitează circulația liberă a mărfurilor, creșterea schimburilor comerciale dintre diferiți parteneri”, a mai subliniat ministrul Calmîc.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)