ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Funcţionarii publici debutanţi din cadrul Cancelariei de Stat au depus jurămîntul de credinţă

13:04 | 09.08.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. În rezultatul promovării cu succes a perioadei de probă a funcţionarilor publici debutanţi, mai mulţi angajaţi ai Cancelariei de Stat au depus astăzi jurămîntul de credinţă, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Funcţionarii au jurat să respecte Constituţia Republicii Moldova, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să apere suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, să execute în mod obiectiv şi imparţial legile ţării, să îndeplinească conştiincios obligaţiile ce le revin în exercitarea funcţiei publice şi să respecte normele de conduită profesională.

În cadrul evenimentului, Secretarul General al Guvernului, Lilia Palii, i-a felicitat pe tinerii funcţionari pentru promovarea cu succes a perioadei de probă. „Funcţia publică este extrem de importantă, în mod special pentru că funcţionarul public contribuie la construirea viitorului ţării. Vă dorim curaj, abnegaţie, să slujiţi cu credinţă patriei şi cetăţenilor Republicii Moldova. Bun venit în echipa funcţionarilor publici”, a menționat Lilia Palii.

Funcţionarii publici debutanţi depun jurămîntul de credință în temeiul articolului 32 din Legea cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public nr.158-XVI din 04.07.2008.

img17006090

img17006090

img17006090

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!