ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Austria sporește măsurile de protecție la granițe în urma intensificării valului migrator

15:34 | 09.08.2017 Categorie: Externe

Viena, 9 aug. /MOLDPRES/. Austria a anunțat miercuri sporirea măsurilor de protecție la frontiere împotriva migrației ilegale, după ce în ultima vreme s-a constatat o creștere a numărului migranților care trec granița și folosirea tot mai frecventă de către aceștia a rutelor alternative, transmite agenția EFE, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

În ultimele zile au fost arestate ''grupuri majore de imigranți ilegali'', se arată într-un comunicat difuzat de Ministerul austriac de Interne, care nu precizează cifre. Este semnalată de asemenea tendința migranților de a folosi rute alternative celor deja cunoscute pentru a ajunge în vestul Europei.

Prin urmare, ministrul austriac de interne Wolfgang Sobotka a dispus ''controale selective pe scară extinsă'' și pe o perioadă nedeterminată la frontierele cu Ungaria, Slovenia, Slovacia și Italia, precum și în trenurile de marfă care traversează teritoriul austriac, în special a celor care vin dinspre Italia și se îndreaptă către Germania. Aceste operațiuni vor fi efectuate de poliție și de armată.

''Pentru a avea o imagine mai bună asupra noii situații și pentru a frîna intrările ilegale, vom apela la o abordare mai directă și la un control pe scară extinsă pe o perioadă nedeterminată'', a indicat ministrul Wolfgang Sobotka.

Luna trecută, ministrul austriac al apărării Hans Peter Doskozil a vorbit despre posibilitatea trimiterii armatei la frontiera cu Italia pentru a opri migranții, declarație care a provocat atunci proteste din parte guvernului de la Roma.

Potrivit Agenției ONU pentru Refugiați, peste 180.000 de migranți au debarcat în Italia în anul 2016, după ce au traversat Libia și Marea Mediterană, numărul lor pentru anul în curs fiind de 96.438 conform datelor actualizate pe 6 august.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!