ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițistul din Orhei, suspectat de violul unei minore, a fost concediat

16:21 | 09.08.2017 Categorie: Social

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Polițistul din Orhei, care ar fi abuzat sexual o minoră, iar apoi ar fi asistat la violul acesteia, a fost concediat, în urma unei anchete de serviciu. Anunţul a fost făcut astăzi de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Alexandru Pînzari, pe o reţea de socializare, informează MOLDPRES.

Şeful IGP a menționat că în cazul polițistului a fost inițiată o anchetă de serviciu care a stabilit că acesta a dat dovadă de un comportament neadecvat și atitudine lipsită de integritate și demnitate.

„Acesta a fost sancționat disciplinar cu concediere. Astfel de comportamente nu sînt tolerate în rîndurile polițiștilor, aceștia riscă să fie sancționați conform legislației în vigoare”, a scris Pînzari pe o rețea de socializare.

Polițistul din Orhei, care ar fi asistat la violul unei minore, a fost reținut pentru 72 de ore și este acuzat că anterior ar fi abuzat sexual și el victima în biroul său de serviciu. Sub pretextul că are de examinat o plîngere, acesta a dus fata, în vîrstă de 16 ani, la Inspectoratul de poliţie din Orhei, unde a abuzat-o sexual.

Polițistul a fost reținut la o săptămînă de la arestarea a doi locuitori ai satului Vatici, cercetaţi penal pentru violul minorei. Cazul a avut loc în noaptea de 22 spre 23 iulie, la discoteca din satul Pelivan, cînd bănuiții, care se cunoşteau cu victima, au ademenit-o în automobil și prin constrîngere au abuzat sexual minora. Cazul a avut loc în prezenţa polițistului, care se afla la volan. Dacă vor fi găsiți vinovaţi, cei trei riscă pînă la 12 ani de închisoare.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)