ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Iurie Chirinciuc va achita o amendă de 35 mii de lei și va fi privat de dreptul de a ocupa funcții publice timp de cinci ani

18:22 | 09.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe lîngă pedeapsa cu închisoare, au aplicat pe numele fostului ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, o amendă de 35 mii de lei. Totodată, acesta a fost privat de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pentru un termen de cinci ani, informează MOLDPRES.

Iurie Chirinciuc nu a fost prezent la pronunțarea deciziei.

Procurorul de caz, Victoria Furtună, a declarat că astăzi au fost recunoscuți vinovați și doi agenți economici, complici ai fostului ministru al Transporturilor, în acțiuni de trafic de influență. „Față de un agent economic a fost aplicată pedeapsa sub formă de închisoare. Ca și în cazul domnului Chirinciuc, executarea pedepsei a fost suspendată condiționat pentru un termen de un an. Față de cel de-al doilea agent economic a fost aplicată pedeapsa sub formă de amendă de 2250 de unități convenționale (112 500 lei)”, a spus Victoria Furtună. 

Procurorii au specificat că urmează să decidă dacă vor ataca hotărîrea. Inițial, partea acuzării a solicitat o pedeapsă de trei ani, cu aplicarea unei amenzi în mărime de 1700 de unități convenționale (85 000 lei) și privarea de ocupa funcții publice pentru o perioadă de trei ani.

La rîndul lor, avocații lui Chirinciuc au menționat că „sentința este una legală”.

Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a fost condamnat astăzi la un an și patru luni de închisoare, în  penitenciar de tip semiînchis, pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu. Executarea pedepsei a fost suspendată condiționat pe un termen de un an.

Decizia instanței poate fi atacată timp de 15 zile.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!