ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FBI a percheziționat locuința fostului director de campanie al lui Trump

18:30 | 09.08.2017 Categorie: Externe

Washington, 9 aug. /MOLDPRES/. Agenți ai Biroului Federal de Investigații (FBI) au confiscat documente și alte materiale de la locuința lui Paul Manafort, fost director de campanie al lui Donald Trump, a relatat miercuri publicația The Washington Post, citînd surse apropiate anchetei, informează Reuters, DPA și BBC News, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Percheziția a avut loc în cadrul anchetei procurorului special Robert Mueller cu privire la prezumtiva ingerință a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA din 2016.

Percheziția a fost executată în baza unui mandat, fără notificare prealabilă, în zorii zilei de 26 iulie, după ce Manafort se întîlnise în ajun în mod voluntar și privat cu membri ai Comitetului pentru Serviciile de Informații al Senatului american, în legătură cu contactele sale din campanie cu Rusia. Manafort a pus atunci la dispoziția investigatorilor din Congres o serie de documente.

Procurorul special Robert Mueller, care conduce ancheta FBI, a plecat de la locuința lui Manafort cu "diferite înregistrări", conform Washington Post.

Un purtător de cuvînt al lui Paul Manafort a confirmat că agenți ai FBI au pus în aplicare un mandat de percheziție la locuința din Virginia a fostului director de campanie al lui Donald Trump.

Paul Manafort, un lobbyist care a condus campania prezidențială a lui Trump, a demisionat din funcție în urma alegațiilor că ar fi primit mari sume de bani legate de fostul guvern prorus al Ucrainei. El este acum una din figurile cheie în ancheta Departamentului american de Justiție cu privire la presupusul amestec al Rusiei în alegerile de anul trecut.

Manafort a luat parte în iunie 2016, împreună cu Donald Trump Jr și cu Jared Kushner, ginerele magnatului, la o întîlnire cu o avocată rusoaică, într-o aparentă tentativă de a obține informații compromițătoare despre candidata democraților, Hillary Clinton.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!