ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au emis un nou Cod galben de caniculă

10:22 | 10.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi Cod galben de vreme caniculară, în perioada 11–13 august, pe întreg teritoriul țării, relatează MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în această perioadă, temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 grade Celsius și mai mult.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru următoarele zile sînt prognozate temperaturi minime de plus 15 grade Celsius, noaptea, în nordul ţării, și maxime de 33 grade, ziua, în sudul ţării.

Pe timp de caniculă, medicii recomandă limitarea duratei plimbărilor şi a băilor solare între orele 10.00–18.00, a efortului fizic intens, purtarea hainelor din fibre naturale de culori deschise, cu mînecă lungă şi acoperirea capului cu chipiuri și pălării. La fel, este recomandat consumul în medie a 2–3 litri de apă plată nu prea rece, al ceaiurilor călduţe, fructelor/legumelor proaspete, evitarea băuturilor alcoolice şi a celor ce conţin cofeină.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17006113

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!