ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elveția a devenit a doua țară din Europa cu cele mai multe cumpărături online

13:37 | 10.08.2017 Categorie: Externe

Berna, 10 aug. /MOLDPRES/. Locuitorii Elveției sînt pe locul doi în ierarhia celor mai mari cumpărători online din Europa, după britanici, a informat miercuri Swiss News Agency (SDA/ATS), preluată de Xinhua, AGERPRES și MOLDPRES. 

În fiecare an, elvețienii cumpără bunuri pe internet în valoare de 1.172 de franci elvețieni per persoană (1.033 de euro) sau 1.202 dolari, scrie agenția de presă elvețiană, citînd furnizorul de date economice Regiodata.

Cumpărătorii din Marea Britanie sînt pe primul loc în Europa la acest capitol, înregistrînd achiziții online de 1.118 euro, iar norvegienii se situează pe locul trei, cu cumpărături de 920 de euro pe an.

În partea de jos a clasamentului se află rușii (77 de euro) și locuitorii Turciei, care cheltuiesc online doar 72 de euro pe an.

Vînzările online în Elveția au fost favorizate în parte de creșterea cursului de schimb al francului elvețian și puterea sa de cumpărare ridicată, potrivit Regiodata.

Regiodata a publicat datele sale despre 19 țări predominant europene cu privire la vînzările online de bunuri cum ar fi cărțile și îmbrăcămintea, dar servicii precum călătoriile nu au fost incluse.

Potrivit Regiodata, între 2015 și 2016 cumpărăturile online în Europa de Vest s-au dezvoltat foarte rapid.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!