ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE va elabora o nouă metodologie de calculare a tarifului pentru transportul gazelor naturale

15:50 | 10.08.2017 Categorie: Economic

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va elabora o nouă metodologie de calculare a tarifului pentru serviciul de transport al gazelor naturale. Proiectul este finanțat de Secretariatul Comunității Energetice, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al ANRE a precizat că, după intrarea în vigoare a noii metodologii tarifare, va fi posibilă aprobarea de către Agenție a tarifelor pentru toate punctele de intrare și de ieșire din sistemul de transport al gazelor naturale, conform cerințelor Directivei europene  2009/73/CE.      

Elaborarea proiectului Metodologiei de calculare şi aplicare a tarifelor reglementate pentru serviciul de transport al gazelor naturale este prevăzută de Planul de acțiuni privind Reformarea Sectorului Energetic, parte a Contractului de împrumut pentru finanțarea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău de către partenerii de dezvoltare Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană pentru Investiții.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)