ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul național de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități pentru perioada 2017-2022 a fost aprobat de Executiv

16:11 | 10.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Programul național de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități pentru anii 2017-2022,  care prevede o abordare intersectorială privind incluziunea socială a acestei categorii de persoane și asigurarea respectării drepturilor fundamentale ale acestora în egală măsură cu ceilalți cetățeni în toate domeniile vieții sociale, relatează MOLDPRES.

Elaborarea Programului a fost determinată de problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și necesitatea de a crea condiții indispensabile implementării Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, precizează un comunicat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Conform documentului, măsurile de protecție socială a persoanelor cu dizabilități vor fi îmbunătățite, copiii și tinerii cu dizabilități vor avea acces la educație de calitate în instituțiile de învățămînt, va fi sporit accesul la servicii medicale, de abilitare și reabilitare, la încadrarea în cîmpul muncii și va fi asigurată accesibilitatea la infrastructură și transport etc.

Implementarea eficientă a Programului va asigura respectarea drepturilor și participarea persoanelor cu dizabilități în societate, va crea oportunități mai bune de incluziune socială, contribuind astfel la realizarea de către Republica Moldova a angajamentelor naţionale şi internaţionale asumate în contextul obiectivelor strategice în domeniul asigurării drepturilor omului.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)              

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!