ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Donald Trump i-a mulțumit lui Vladimir Putin pentru decizia de a reduce numărul diplomaților americani la Moscova

08:54 | 11.08.2017 Categorie: Externe

Washington, 11 aug. /MOLDPRES/. Președintele american, Donald Trump, i-a mulțumit joi omologului său rus, Vladimir Putin, pentru decizia de a reduce numărul diplomaților americani la Moscova, explicînd într-un mesaj nuanțat de ironie că măsura va permite Statelor Unite să economisească "mulți bani", notează AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Într-un context diplomatic foarte tensionat, cu relații între cele două puteri la cel mai jos nivel de după Războiul Rece, Putin a anunțat la finalul lunii iulie o reducere drastică a persoanelor de la misiunile americane din Rusia, diplomați sau personal tehnic.

"Vreau să-i mulțumesc pentru că noi încercăm să diminuăm cheltuielile și, în ceea ce mă privește, sînt foarte recunoscător că el se desparte de un mare număr de persoane pentru că acum noi avem costuri mai mici", a declarat Trump, la domeniul său de golf din Bedminster (New Jersey), părînd să ironizeze situația, arată AFP.

"Nu există cu adevărat niciun motiv pentru ca ei să se întoarcă acolo. Apreciez foarte mult că am reușit reducerea facturii Statelor Unite", a insistat președintele american, completînd: "Vom economisi mulți bani".

Ca represalii la votul din Congresul american, care a decis impunerea de noi sancțiuni economice Rusiei, liderul de la Kremlin a impus aceste măsuri care intră în vigoare pe 1 septembrie.

Personalul ambasadei și al consulatelor americane va trebui să fie redus cu 755 de persoane, pentru a ajunge la 455, adică nivelul efectivului diplomatic al Rusiei în SUA.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!