ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul centrului de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională din raionul Cahul a fost reţinut de CNA

09:45 | 11.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Directorul Î.S. „Centrul de pregătire a Specialiștilor pentru Armata Națională”, filiala Cahul, a fost reținut astăzi de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență și corupere pasivă, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, bărbatul, acționînd în comun cu angajați ai aceleiași întreprinderi, ar fi pretins 1500 de lei pentru susținerea cu succes a examenelor de calificare a conducătorilor auto şi obținerea ulterioară a permisului de conducere de categoria „C”,  fără frecventarea orelor de studii. Totodată, acesta susținea că are influență asupra persoanelor publice responsabile de primirea examenelor și garanta eliberarea certificatului care atestă finisarea cursurilor de instruire.

În urma măsurilor speciale de investigaţie, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar alți doi instructori au fost recunoscuți în calitate de bănuiți. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 10 ani cu amendă în mărime de pînă la 400 mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la şapte la 10 ani.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!