ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova a fost deschis un centru de informare Erasmus+ Youth

14:02 | 11.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. La Chișinău a fost lansată astăzi activitatea Erasmus+ Youth Info Centru. Instituția va oferi tinerilor informații despre programul Erasmus, dar și despre granturile pe care le pot accesa prin acest program, informează MOLDPRES.

Evenimentul de lansare a fost organizat de Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, care va gestiona centrul, în cooperare cu Centrul de resurse pentru Europa de Est şi Caucaz SALTO (SALTO EECA).

Vitalie Cîrhană, directorul Institutului de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, a specificat în cadrul evenimentului de lansare că Erasmus+ Youth Info Centru în Moldova are drept scop informarea tinerilor şi organizaţiilor de tineret despre oportunităţile componentei de tineret a programului Erasmus+, precum şi susţinerea organizaţiilor în implementarea calitativă a proiectelor Erasmus+: Youth in Action.

Conform sursei citate, obiectivele Erasmus+ Youth Info Centru vizează consolidarea colaborării dintre organizaţiile din Republica Moldova, care activează deja în cadrul programului Erasmus+: Youth in Action şi implicarea noilor organizaţii interesate, consolidarea capacităţilor organizaţiilor de tineret în calitate de parteneri ai proiectelor Erasmus+, informarea tinerilor despre oportunităţile programului Erasmus+. Beneficiari ai centrului pot fi organizaţiile de tineret, tinerii dar și persoanele implicate în promovarea politicilor de tineret.

Potrivit lui Cîrhană, promovarea centrului va începe de mîine, cînd va fi sărbătorită ziua tineretului. “Oportunitățile oferite de program vor fi prezentate tinerilor în cadrul festivalului tineretului, iar din toamnă acțiuni de promovare vor avea loc și în zonele rurale”, a spus Cîrhană.

Centrul de resurse SALTO EECA este organizaţia care gestionează componenta de tineret a programului Erasmus + în regiunea Europei de Est şi Caucazului și a lansat recent reţeaua de Erasmus+ Youth Info Centre în 7 ţări ale Europei de Est şi regiunea Caucazului, inclusiv în Republica Moldova.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!