ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru concerte dedicate compozitorului Eugen Doga vor avea loc în diverse localităţi din ţară

14:29 | 11.08.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/. Patru spectacole consacrate aniversării 80-a a compozitorului Eugen Doga, cu participarea nemijlocită a maestrului, vor avea loc perioada august-septembrie în mai multe localităţi din R. Moldova. Concertele sînt organizate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al ministerului, pentru desfășurarea concertelor au fost selectate locații cu încărcătură istorică, imobile de patrimoniu restaurate, inclusiv cu suportul partenerilor externi. Astfel, cele patru concerte vor avea loc la Castelul Mimi din Anenii Noi (20 august), Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Căușeni (21 septembrie), Cetatea Soroca (22 septembrie) și la Complexul istorico-arhitectural „Manuc Bey” din orașul Hîncești (23 septembrie). 

Alături de maestrul Eugen Doga, în cadrul spectacolelor vor evolua Orchestra și soliștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Trupa Akord, Vitalie Advahov ș.a.

Printre alte manifestări ale Programului de acțiuni culturale dedicate aniversării a 80-a de la naşterea compozitorului Eugen Doga, aprobat de Guvern la începutul acestui an, s-au regăsit și concertele organizate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării la Ateneul Român din București (26 aprilie) și la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” (7 mai), precum și concertul din 12 octombrie de la Oradea.

Conform documentului, pe parcursul anului 2017 sînt preconizate spre desfăşurare o serie de activităţi culturale de omagiere a maestrului şi de promovare a creaţiei sale: organizarea concertelor aniversare, expoziţii de fotografii, montarea spectacolului de balet „Luceafărul”, desfăşurarea spectacolelor camerale, editare de cărţi, organizarea întîlnirilor de creaţie cu participarea maestrului ș.a.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17006150

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!