ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Donald Trump a amenințat Venezuela cu o opțiune militară și refuză un dialog direct cu Nicolas Maduro

10:26 | 12.08.2017 Categorie: Externe

Washington, 12 aug. /MOLDPRES/. Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri presei că "avem multe opțiuni privind Venezuela, inclusiv o posibilă opțiune militară dacă este necesar", informează AGERPRES și MOLDPRES citînd Reuters.

Trump a declarat că în Venezuela "oamenii suferă și mor". Reuters reamintește că în ultimele patru luni de proteste și-au pierdut viața peste 120 de venezueleni.

Departamentul american al apărării a făcut însă cunoscut, printr-un purtător de cuvînt, că nu a primit de la Casa Albă niciun ordin privind Venezuela, iar Trump nu a dat alte detalii.

Ministrul venezuelean al apărării, Vladimir Padrino, a declarat televiziunii naționale că amenințarea cu o intervenție militară este "un act de nebunie" și că va urma o declarație oficială pe această temă. 
Președintele venezuelean, Nicolas Maduro, anunțase joi că dorește să discute cu Trump, care a impus sancțiuni împotriva regimului de la Caracas. "Dacă el este atît de interesat de Venezuela, eu sînt aici, eu sînt șeful a ceea ce-l interesează", a subliniat Maduro, într-un discurs în fața noii adunări constituante. Nerecunoscut de opoziție și de țările occidentale, acest for adunare l-a confirmat în unanimitate în funcția de președinte.

Vineri, Casa Albă a anunțat că Maduro a solicitat o convorbire telefonică cu Trump, dar președintele american a refuzat și declarat că va discuta cu omologul său venezuelean cînd în Venezuela se va restabili democrația.

(Editor L. Alcază)