ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Eugen Matveiciuc a cucerit aurul la Mondialele de judo

10:52 | 13.08.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 13 aug. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Eugen Matveiciuc (81 kg) a devenit în weekend, la Santiago (Chile), în premieră în istoria sportului moldovenesc, campion mondial de cadeți, relatează MOLDPRES.

El i-a învins în calea sa spre prima treaptă a podiumului de premiere, în ordine, pe Nuciano Santos (Brazilia), Mamikon Avetisyan (Armenia), Luka Khatelishvili (Canada), Dzhakhongir Madzhinov (Tadjikistan) și Agustin Gil (Argentina). Ultima victorie a repurtat-o în prelungiri (minutul 8).

La campionat au participat și coechipierii Adil Osmanov (55 kg) și Petru Pelivan (66 kg).

Anul curent Eugen Matveiciuc a mai devenit premiant la Festivalul Olimpic al Tineretului European (Gyor), etapele Cupei Europei, desfășurate la Berlin și Ploiești, Campionatul European (Kaunas), rezervat juniorilor.

Delegația moldovenească sosește la Chișinău în seara zilei de astăzi.

Tînărul performer și-a început cariera la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv sub îndrumarea antrenorului emerit Mihail Ciudin.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17006173

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!