ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opt vameşi şi un poliţist de frontieră vor ajunge pe banca acuzaţilor pentru corupere pasivă

09:42 | 14.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupţie a finalizat astăzi acţiunile de urmărire penală şi a trimis în judecată dosarul a opt inspectori vamali din cadrul Postului Vamal Leuşeni şi un angajat al Departamentului poliţiei de frontieră, suspectaţi de corupere pasivă, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, în intervalul anilor 2014 – 2016, aceştia au pretins şi primit sume cuprinse între 50 şi 250 de euro de la şoferii autocarelor, care transportau pasageri peste hotarele ţării în baza carnetului Interbus. În schimbul acestor sume, inculpaţii nu le întocmeau acte de constatare a încălcărilor regulilor de transportare a pasagerilor şi le permiteau să-şi continue cursele. În cazurile în care în autocare erau mai mulţi pasageri decît era permis, aceştia îi înregistrau ca fiind pietoni sau pasageri ai altor mijloace de transport. De asemenea, suspecții nu încasau în volum total taxele obligatorii la vămuirea bunurilor introduse pe teritoriul ţării.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, învinuiții riscă o amendă în mărime de pînă la 400 mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de pînă la cinci ani.

Procuratura Anticorupţie a mai expediat recent în instanţa de judecată cauzele penale în privinţa altor trei inspectori vamali din cadrul Postului Vamal Leuşeni şi a unui inspector vamal din cadrul Postului Vamal Sculeni pentru acţiuni infracţionale similare.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!