ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare după ce au participat la o nuntă

10:45 | 14.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Un număr de 18 persoane, dintre care doi copii, au ajuns duminică, 13 august, la spital cu toxiinfecţii alimentare, după ce au participat la o nuntă în comuna Grătieşti, municipiul Chişinău, relatează MOLDPRES.

Luminița Suveică, șeful Centrului de Sănătate Publică Chișinău, a comunicat pentru MOLDPRES că la nuntă au participat 134 de persoane, dintre care 16 s-au simţit rău şi au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”, iar doi minori la Spitalul de Boli infecțioase pentru copii. 

Conform sursei citate, pe parcursul zilei de ieri, un grup de specialişti ai Centrului de Sănătate Publică Chișinău au inspectat localul şi au preluat probe microbiologice din carne, ouă, caşcavaluri şi legume. Rezultatele investigaţiilor vor fi gata pe parcursul a zece zile.

„Activitatea localului a fost sistată pînă vor fi înlăturate toate neregulile, iar proprietarii se vor alege cu un proces verbal de contravenţie“, a menţionat Suveică.

Potrivit datelor Centrului municipal de Sănătate Publică, în ultima perioadă numărul cazurilor de toxiinfecţii a crescut.

Pentru reducerea riscului apariției și a răspîndirii toxiinfecţiilor, medicii recomandă populaţiei să evite achiziţionarea produselor alimentare din locuri neautorizate, să nu consume alimente care au termenul expirat sau ambalajul deteriorat, să spele frecvent mîinile, dar şi legumele, şi fructele sub apă curgătoare şi să nu consume apă din surse nesigure.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17006184

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!