ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vîntul puternic a provocat pagube, mai multe localități au rămas fără curent electric

14:03 | 14.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Vîntul puternic de astăzi a afectat mai multe Linii electrice aeriene de 0,4 kV și a cauzat numeroase rupturi de conductor, iar mai multe localități au rămas fără curent electric. Un număr de 54 de brigăzi mobile au fost antrenate în restabilirea liniilor avariate şi reconectarea ulterioară la sursă a localităţilor rămase fără tensiune, potrivit unui comunicat al companiei RED Union Fenosa, informează MOLDPRES.

Totodată, la Oficiul Telefonic de 24 de ore al companiei mai parvin de la consumatori înștiințări despre existenţa unor noi rupturi de conductoare.

În această situație, RED Union Fenosa atenționează consumatorii să manifeste o atenţie sporită în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie.

Luni, 14 august, Serviciul Meteorologic de Stat a emis avertizarea Cod galben de intensificare a vîntului pînă la 15-18 metri pe secundă, cu valabilitate pînă marţi, 15 august. ”Condiţiile meteorologice anunţate prezintă un pericol real, care poate influenţa negativ activităţile socio-economice şi poate cauza daune materiale. În special, vîntul în rafale poate afecta buna funcţionare a reţelelor electrice, generînd astfel situaţii de insecuritate şi eventuale întreruperi avariate în furnizarea energiei electrice”, mai anunță RED Union Fenosa.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17006192

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!