ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Igor Dodon va inspecta toate obiectivele militare din ţară

14:12 | 14.08.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi în cadrul unui briefing că va inspecta toate obiectivele militare din țară, iar la finele lunii august va convoca Consiliul Suprem de Securitate. Declarațiile au fost făcute de șeful statului după o vizită la poligonul militar de la Bulboaca, Anenii Noi, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Dodon, la Bulboaca nu au fost depistate lucrări militare dubioase sau implicarea unor forțe armate din afara țării, însă subiectul va fi discutat la Consiliul Suprem de Securitate. El a specificat că nu va permite ca să fie destabilizată pacea din țară și nu va accepta ca Republica Moldova să adere la blocuri militare și nici să se implice în vreun conflict regional.

Conform sursei citate, în cazul în care “se va încerca participarea la unele acțiuni militare, poporul va ieși la protest”. 

Igor Dodon a vizitat baza militară de la Bulboaca pentru a vedea ce lucrări de modernizare sînt realizate, după ce în presă au apărut informații precum că acolo ar fi pregătiți militari pentru un eventual conflict pe Nistru.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17006193

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!