ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul de Externe Lilian Darii s-a întîlnit cu ambasadorul Ucrainei în R. Moldova

15:57 | 14.08.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, l-a primit astăzi pe ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatîşin, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întrevederii, a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea unor chestiuni actuale de pe agenda bilaterală, o atenție deosebită fiind acordată acțiunilor ce se impun în vederea desfășurării în trimestrul patru al anului curent a ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare comercial-economică.

De asemenea, interlocutorii au discutat despre evoluțiile în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, subliniind importanța promovării pe mai departe a negocierilor în formatul „5+2” şi a măsurilor de întărire a încrederii, care trebuie să conducă la depășirea dificultăților social-economice cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, precum şi la identificarea unei soluții cuprinzătoare şi durabile pentru problema transnistreană.

img17006199

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!